diumenge, 30 de setembre del 2018

Felicitat.

Clara Brull. 30/9/2018 

Si us pregunten: què és la felicitat, com la definirieu? Un estat d'ànim? Petits moments? Una meta on arribar a la vida? Jo em decanto per definir-la com una filosofia de vida que reporta un sentiment de satisfacció, benestar i pau.



El fet de que l'anomeni filosofia de vida, és perquè per poder ser feliços, cal també que existeixin moments (pocs, però que n'hi hagi) de tristor, de ràbia, de malenconia i d'altres sentiments que considerem com a negatius. Si no hi hagués tristor, no hi podria haver felicitat, i a l'inrevés. Així doncs, per a poder ser feliços, hem d'aprendre a gestionar les diferents situacions que es van presentant a la nostra vida i tenir recursos per a afrontar-les i superar-les. Així creixem, així aprenem, així ens fem més savis. 


12 consells que ajuden a trobar la felicitat

M'agradaria fer-vos una llista d'ítems que, des del meu punt de vista, són imprescindibles per a aconseguir entrar al camí de la felicitat (si us hi fixeu, l'anomeno camí, no meta!):

1. Tenir fixats objectius personals que ens permetin evolucionar com a persones.
2. Portar una vida sana: menjar bé (i gaudeix del que menges), fer esport, no fumar ni beure alcohol, dormir bé per les nits (mínim 7-8 horetes)...
3. Tenir relacions sinceres, positives i boniques amb les persones del nostre volant: gaudir dels amics, dels companys de feina, dels veïns, de la família...
4. Dedicar-nos temps a nosaltres. Sí! A nosaltres! Una banyera plena d'escuma amb dues espelmes i música relaxant, llegir el llibre que ens agrada, veure una pel·lícula que ens faci vibrar, anar a un concert que ens apassioni... 
5. Tenir un gos. Els animals de companyia donen moltíssimes coses positives.
6. Practicar mindfulness / ioga / meditació... En resum, estar al moment present, viure cada instant i gaudir-lo.
7. Portar una vida organitzada. Tenir una agenda on ens anotem les coses a fer i les ubiquem en algun moment de la setmana; això ens permet reduir el nostre nivell d'estrès i ens permet treure més profit de totes les hores del dia.
8. Formar-nos. Aprendre és una de les activitats d'aquesta vida que: a) Mai s'acaba. b) Gràcies a les noves tecnologies, no costa diners si optem per l'auto-formació. c) Ens permet fer-nos grans, descobrir noves passions i nous mons.
9. Viatjar. Quan dic viatjar, no em refereixo només a viatjar a l'altra punta del món, sinó a sortir de la nostra ciutat/poble, i visitar nous llocs. Tenim la súper sort d'estar rodejats d'indrets meravellosos. 
10. Estimar. Estimar ens fa grans. Estimar ens dona gasolina, energia i benestar. Estimar als amics, a la família, a la parella, als animals de companyia.... Tenim una capacitat infinita de regalar amor, i és boníssim fer-ho sense esperar res a canvi!!!!
11. Tenir la ment positiva. Tot i que de vegades no sigui fàcil, pensa en positiu, aplica l'optimisme a les situacions que succeeixin a la teva vida i recorda que "Everthing happens for a reason".

Podria seguir escrivint molta estona, però penso que he pogut plasmar prou bé els consells més importants i que puc definir com a claus per a trobar la felicitat. Si us hi fixeu, en falta un!! El número 12, us es deixo a vosaltres, que segur que teniu un secret de la felicitat. 😍

Si us agrada el tema de la felicitat, us recomano el llibre "La búsqueda de la felicidad" del professor de psicologia positiva de Harvard Tal Ben-Shahar. 


Us desitjo un diumenge molt molt molt molt feliç.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada